Bouwen en vestigen

Bedrijventerreinen, (ver)bouwen, Ondernemersplein, bedrijf starten

 • Bouwen en verbouwen (omgevingsvergunning)

  Gaat u bijvoorbeeld bouwen, iets slopen of een boom kappen? Via de vergunningscheck bij het Omgevingsloket ziet u of een omgevingsvergunning nodig is of dat een melding voldoende is.

 • Bedrijventerreinen

  Winterswijk heeft verschillende bedrijventerreinen: kantorenlocatie Beatrixpark, bedrijventerreinen Vèèneslat Noord en Zuid, bedrijventerrein Misterweg en de detailhandelslocatie Europark.

 • Ondernemersplein

  Website met informatie van de (semi-)overheid over ondernemen

 • Bedrijf aan huis starten

  Wilt u een bedrijf aan huis starten? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden. Niet alle beroepen kunnen zomaar in een woning worden uitgeoefend.

 • Bedrijf vestigen, verhuizen of uitbreiden

  Informatie over het vestigen of verhuizen van een bedrijf in Winterswijk of bedrijf verhuizen.

 • Aanwijzing voorkeurslocatie nieuw bedrijventerrein: alle informatie op een rij

  24 december 2021

  Op donderdag 23 september 2021 heeft de gemeenteraad de locatie aan de Misterweg (tegenover Obelink Vrijetijdsmarkt) vastgesteld als voorkeurslocatie voor een nieuw bedrijventerrein. Het bedrijventerrein is nodig als groeiruimte voor het lokale bedrijfsleven en daarmee voor de vitaliteit van onze gemeente. Ondernemers zijn cruciaal voor de instandhouding van werkgelegenheid en de daarmee samenhangende voorzieningen. Ook het Winterswijkse verenigingsleven kan bijvoorbeeld niet zonder steun van ondernemers.