Help je buurt schoonhouden van zwerfafval: De BeestenBende

Word lid van de BeestenBende en help mee om je buurt schoon te houden. De BeestenBende is voor kinderen van vanaf groep 3 (basisschoolleeftijd).

Stel: je loopt op straat met een blikje cola. Lekker! Maar waar laat je het blikje als de cola op is? Niet in je jaszak. Dat is vies en plakkerig. Dus wat doe je?

  • Ik gooi het lege blikje op straat.
  • Ik ga op zoek naar een prullenbak.
  • Dat zou iedereen moeten doen.

Goed zo! Je gaat op zoek naar een prullenbak, zoals het hoort. Als je bij de BeestenBende zit, gooi je je rommel niet op straat. De leden van de BeestenBende helpen juist hun buurt schoon te houden. Ben jij ook  benieuwd geworden naar de BeestenBende?

De kids van de Beestenbende lijken een beetje op de dierenverzorgers die je kent van het Dolfinarium. Die zorgen goed voor de dieren en voor het park. Zij zorgen ervoor dat het daar geen beestenbende wordt. Zo kunnen de dieren in een schone en veilige omgeving leven en is het een plek waar bezoekers graag komen.

Als je bij de BeestenBende zit, dan doe je eigenlijk precies hetzelfde, maar dan in je eigen buurt. Je gaat dan in teampjes van vriendjes en vriendinnetjes samen op pad om de buurt schoon en veilig te houden voor de dieren en de andere kinderen! Als lid van de BeestenBende ben je in je stoere outfit goed te herkennen. Iedereen weet het: daar heb je de jongens en meisjes die de buurt helpen schoonhouden! In teams van een aantal jongens en meisjes en één of meer volwassen begeleiders (zoals je papa, mama, tante, opa of buurvrouw) trek je er slechts een uurtje per maand op uit om ervoor te zorgen dat het in jouw buurt geen beestenbende wordt. Natuurlijk mag je ook vaker lopen, want elk beetje helpt! Meehelpen met de BeestenBende is iets om trots op te zijn!

Als jij lid wordt van de BeestenBende krijg je een speciale outfit en maak je spannende events mee zoals de jaarlijkse Grote BeestenBende-dag in het hoofdkwartier van de BeestenBende: het Dolfinarium in Harderwijk!
En natuurlijk zijn er ook leuke evenementen bij jou in de buurt. Bovendien kun je sparen voor coole cadeaus en… ontmoet je bekende mensen van TV! Iedere maand ontvang je ook een BeestenBendenieuwsbrief
met foto’s en coole feitjes. En nog mooier: lid zijn van de BeestenBende is helemaal gratis!

Lid worden

Maak een eigen BeestenBende-team met kinderen uit jouw klas of uit jouw buurt.

  1. Maak een eigen BeestenBende-team met vriendjes en vriendinnetjes uit jouw klas of uit jouw buurt. Je kunt bijvoorbeeld op school in de kleine of grote pauze al teampjes vormen!
  2. Zoek er één of meer volwassen begeleiders bij. Dit kan één van jouw ouders of van jouw vriendje of vriendinnetjes zijn. Wanneer er meerdere begeleiders zijn, kunnen ze om de beurt met het team gaan lopen. Zo besparen je begeleiders nóg meer tijd!
  3. Vul het inschrijfformulier in en stuur het op naar:

Secretariaat De BeestenBende
Berg en Dalseweg 7
6521 JA Nijmegen
tel: (024) 3826656
info@mijnbeestenbende.nl

Je kunt het formulier ook inleveren bij je leerkracht.

Wanneer je inschrijving bij ons binnen is, ben je officieel lid van de BeestenBende en held van het milieu!

Let op: je kunt meedoen als je in groep 3 of hoger zit.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website www.mijnbeestenbende.nl.

Groepje kinderen van de Beestenbende