Grensland College start in september 2021 in raadhuis Winterswijk

Het Grensland College is een tweejarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleiding en start met Associate degree (Ad)-opleidingen in de Achterhoek. Deze praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen bieden de mogelijkheid in slechts twee jaar naast je baan, op hbo-niveau verder te leren of je bij te scholen. De opleidingen zijn afgestemd op de behoefte van de Euregionale arbeidsmarkt.

Het Grensland College is een samenwerking tussen het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences en Saxion Hogeschool, ondersteund vanuit de Regio Deal Achterhoek. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst door de drie onderwijspartners, in het CIVON in Ulft, werd eind september 2020 het officiële startschot gegeven. Al eerder werd onderzoek gedaan naar de opleidingsbehoefte van werkgevers, werknemers, mbo-studenten en scholieren. Met als resultaat de eerste twee Ad-opleidingen in de Achterhoek: de Ad Management (Saxion) en de Ad Gebouwgebonden Installatietechniek (HAN).

Raadhuis als centrale hoofdlocatie

Vanwege de ligging aan de grens is het raadhuis in Winterswijk de hoofdlocatie van het Grensland College. Winterswijk als centrale locatie, maar de lessen kunnen ook op andere plekken worden gegeven. Dat is afhankelijk van de studie en de instellingen waarmee het Grensland College gaat samenwerken. De studierichting voor zorg kan bijvoorbeeld goed in een zorginstelling, het ziekenhuis of misschien zelfs op het gezondheidspark in Winterswijk worden gegeven.

Wethouder Elvira Schepers: “De gemeente Winterswijk is trots dat het Grensland College start vanuit Winterswijk. Het Grensland College haakt in op de behoefte vanuit de bedrijven en (zorg)instellingen in de Achterhoek. En dit is  vooral ook van belang om de jongeren te behouden voor de Achterhoek. Dit is een ‘win-win- ontwikkeling’ voor de hele Achterhoek.”

Inschrijven kan al, de opleidingen starten in september 2021

In september start Hogeschool Saxion de Ad Management in het raadhuis van Winterswijk. De HAN opleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek heeft als leslocatie het CIVON in Ulft. Voor een goede start is het streven om lesgroepen van maximaal 20 deeltijdstudenten per opleiding toe te laten. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en voldoende ruimte voor interactie.

Ook speciaal voor u als werkgever

Het Grensland College verwelkomt werknemers en net afgestudeerde studenten met een mbo 4- diploma uit de grensregio. Ze kunnen zich nu op een praktische manier verder ontwikkelen in hun vak. De website www.grenslandcollege.nl biedt alle verdere informatie en is zeker ook voor werkgevers uit de regio bedoeld. Uit gesprekken met werkgevers blijkt  dat er grote behoefte is aan het ontwikkelen van mbo-gekwalificeerde medewerkers naar hbo-niveau. Werkgevers zijn graag bereid om in hun personeel te investeren. Op genoemde website vindt u als werkgever informatie over hoe u een bijdrage kunt leveren aan het Grensland College en wat voor u het voordeel is. Een mooie samenwerking in behoud en ontwikkeling van talent in onze regio.

Er komen meer opleidingen bij

Het Grensland College wil in 2024 in totaal negen Ad-opleidingen aanbieden. Opleidingen in de techniek en de zorg staan ook hoog op het verlanglijstje van de regionale werkgevers. Daarom bouwt het Grensland College de komende jaren het studieaanbod verder uit met onder meer opleidingen in de engineering, technische bedrijfskunde, zorg en welzijn, maar ook in de logistiek en het groen.

Logo Grensland College