Gemeentenieuws

RSS icoon

Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

 • Gemeentenieuws 19 oktober 2021

  19 oktober 2021

  Met onder andere burgemeester Bengevoord geeft uitleg over extra vluchtelingen op Azc, terugblik gemeenteraadsvergadering van 27 september en 6 oktober, meting in augustus van Barometer Hernieuwbare Opwek laat stijging naar 18,2% zien, weerbaarheidstrainingen door Preventieplatform Jeugd.

 • Nieuwe ingangsdatum voor Jeugdhulp- en Wmo-contracten

  18 oktober 2021

  De acht gemeenten van de Achterhoek, waaronder de gemeente Winterswijk, bereiden zich voor op nieuwe contracten met zorgaanbieders van Jeugdhulp en Wmo (inclusief Wonen). Deze week hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders besloten dat de nieuwe contracten niet op 1 januari 2022 ingaan, maar een halfjaar later: op 1 juli 2022.

 • Vernieuwde stationsgebouw Winterswijk feestelijk geopend

  16 oktober 2021

  Het station in Winterswijk is misschien wel een van de mooiste stations van Nederland. Jarenlang stond het stationsgebouw leeg, totdat NS en ProRail het gebouw weer terugbrachten in zijn oude glorie. Winterswijkse ondernemers brengen het gebouw nu verder tot leven. Zaterdag 16 oktober werd het gebouw feestelijk geopend door wethouder Bert Frings, regiodirecteur ProRail Dorothé Wennekendonk en regiodirecteur NS Maarten Haverkamp.

 • Gemeentenieuws 12 oktober 2021

  12 oktober 2021

  Met onder andere week tegen ondermijning, feestelijke opening stationsgebouw, extra vaccinatiemogelijkheden tegen corona, mantelwaardering aanvragen, groene tuin actie.

 • Gemeentenieuws 5 oktober 2021

  05 oktober 2021

  Met onder andere Koninklijke onderscheiding voor dr. Cas Weijkamp en Ineke van Empel, plaatsing bladkorven, bestuursleden gezocht voor Duurzaamheidsfonds Winterswijk, Maand van de Opvoeding.

 • Gemeentenieuws 28 september 2021

  28 september 2021

  Met onder andere wethouder Bert Frings bezoekt Centrum Duurzaam Winterswijk, terugblik op een succesvolle tour van de SRV-wagen, hulp voor aanvragen coronatoegangsbewijs, inzameling Klein Chemische Afval, de Post is er voor alle vragen over mantelzorg, activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid in 't Gasthuus.

 • Gemeenteraad kiest Misterweg als locatie nieuw bedrijventerrein

  24 september 2021

  Na lang discussiëren heeft de Winterswijkse gemeenteraad donderdagavond 23 september besloten om de Misterweg aan te wijzen als locatie voor nieuw bedrijventerrein. Het nieuwe bedrijventerrein is nodig als groeiruimte voor het lokale bedrijfsleven en daarmee voor de vitaliteit van de gemeente. Ondernemers zijn cruciaal voor de instandhouding van werkgelegenheid en de daarmee samenhangende voorzieningen.

 • Gemeentenieuws 21 september 2021

  21 september 2021

  Met onder andere oproep om suggesties in te sturen voor de speelautomaat, toestemming aan VIT voor gegevensoverdracht, Maand van de Opvoeding, politiek forum, Centrum Duurzaam Winterswijk open, beeldbrief.

 • Tweehonderd nieuwe woningen voor Winterswijk in de Rikker

  20 september 2021

  Tweehonderd nieuwe woningen in verschillende soorten voor uiteenlopende doelgroepen: dat is het plan voor de laatste twee percelen in de wijk de Rikker. Maandag 20 september ondertekende wethouder Inge klein Gunnewiek samen met Hans Jansen en Guus de Groot van De Rikker Winterswijk B.V. (een samenwerking tussen H. Jansen Groep en Van Omme & De Groot projectontwikkelaars en bouwers) de overeenkomst. Hiermee is de eerste stap gezet richting realisatie van de woonwijk.