Gemeentenieuws RSS icoon

Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

 • Gemeente Winterswijk maakt Vrijheidspark tijdelijk verkeersluw

  21 juli 2021

  Het Vrijheidspark is vernieuwd en kent daarmee een nieuwe verkeerssituatie. Nu het park twee maanden in gebruik is, concludeert de gemeente Winterswijk dat er op en rond het plein nog altijd te hard gereden wordt en dat er met name op marktdagen veel foutparkeerders staan. Daarom besluit het college van burgemeester en wethouders om het Vrijheidspark voor vier maanden verkeersluw te maken.

 • Gemeentenieuws 13 juli 2021

  06 juli 2021

  Met onder andere nieuw bermbeheer om biodiversiteit te versterken, samen werken aan musea voor de toekomst, Ron Dorland stelt zich als nieuw Wmo-raadslid, gevonden en verloren voorwerpen, mensen maken Winterswijk relaxter en samen op weg naar een Regenbooggemeente.

 • Gemeentenieuws 6 juli 2021

  06 juli 2021

  Met onder andere meedenken over groen in Winterswijk, collecte Veereniging Volksfeest, TONK regeling is verruimd en verlengd, terugblik op raadsvergadering, aanvragen van een reisdocument, bereikbaarheid van de gemeente.

 • Gemeentenieuws 29 juni 2021

  29 juni 2021

  Met onder andere symposium Samen sterker, 5 jaar Verdrag Handicap, sportcafé XL op 1 juli, nieuwsbrief gebiedsontwikkeling Steengroeve, koffie drinken met de burgemeester op 5 juli.

 • Diverse overtredingen bij handhavingsactie in buitengebied Winterswijk

  11 mei 2021

  Op zaterdag 8 mei hebben opsporingsambtenaren te voet, per auto en fiets controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  26 april 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.