Gemeentenieuws RSS icoon

Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

 • Diverse overtredingen bij handhavingsactie in buitengebied Winterswijk

  11 mei 2021

  Op zaterdag 8 mei hebben opsporingsambtenaren te voet, per auto en fiets controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing.

 • Gemeentenieuws 11 mei 2021

  11 mei 2021

  Winterswijk is op weg naar regenbooggemeente, nieuwe ambtsketen voor burgemeester Joris Bengevoord, online talkshow KIEK UUT voor ondernemers op 17 mei, gemeentekantoor is gesloten op 13 en 14 mei, gewijzigde afvalinzameling in verband met Hemelvaartsdag.

 • Nieuw Vrijheidspark, nieuwe verkeersregels

  10 mei 2021

  Met de vernieuwing van het Vrijheidspark, is ook de verkeerssituatie op en rond het Raadhuis gewijzigd. In dit groene hart van het centrum geldt nu: matig je snelheid tot 15 kilometer per uur, geef voetgangers en fietsers de ruimte en parkeer in de parkeervakken. De komende weken besteden we daar als gemeente extra aandacht aan. Vanochtend was de aftrap met een flyeractie.

 • Gemeentenieuws 4 mei 2021

  04 mei 2021

  Met onder andere dodenherdenking dit jaar geen publieke bijeenkomst, nieuw lid voor Wmo-raad gezocht, onduidelijke brief ontvangen laat het weten, terugblik op raadsvergadering van 22 april.

 • Ode aan de ‘prikkers’ – Wethouder Elvira Schepers

  30 april 2021

  Het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus is in volle gang. Oké, we zouden allemaal willen dat het proces nog veel sneller zou gaan. We smachten naar het moment waarop we weer dichter bij elkaar kunnen zijn. Dat herken ik zelf ook. Maar ik zou graag ook een andere kant van het verhaal willen belichten. Dat verhaal hoor je naar mijn idee veel te weinig. En dat is het verhaal van de mensen in de vaccinatiestraat; de mensen die dag in dag uit mensen ontvangen, screenen, vaccins bereiden en vaccineren om Nederland te weren tegen het coronavirus.

 • Gemeentenieuws 28 april 2021

  27 april 2021

  Met onder andere ode aan alle vaccinatieprikkers door Elvira Schepers, eerste digitale aanvraag voor een reisdocument is een feit, aandacht voor campagne 'Maak het ze niet te makkelijk' voor senioren, 3 mei een digitaal kopje koffie met burgemeester Joris Bengevoord om 9:00 uur

 • Gemeentenieuws 20 april 2021

  20 april 2021

  Met onder andere samen met een ecoloog ontdekken wat er op uw erf leeft, uitnodiging om digitaal kop koffie te drinken met burgemeester, horecaondernemer gezocht voor sportkantine, gewijzigde afvalinzameling met Koningsdag.

 • Gemeentenieuws 13 april 2021

  13 april 2021

  Met onder andere aandacht voor campagne 'Maak het oplichters niet makkelijk' voor senioren, openingstijden rondom Koningsdag, kijk- en verkoopdag van gevonden fietsen, starterslening voor het kopen van eigen woning weer mogelijk, oproep voor inzenden van moeilijke brieven, aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke media-instelling,openbare raadsvergadering op 22 april om 19:30 uur.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  26 april 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.