Nieuwsberichten

Hier leest u alle nieuwsberichten van de gemeente Winterswijk met betrekking tot de coronacrisis.

 • Gratis sneltesten voor Nederlandse grenspendelaars

  26 april 2021

  Nederlandse grenspendelaars kunnen een afspraak voor een gratis coronasneltest inplannen bij testlocaties die aangesloten zijn bij Chayns.

 • Gemeente verstrekt leningen aan Winterswijkse ondernemers

  08 maart 2021

  Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk ligt, verstrekt de gemeente leningen aan Winterswijkse ondernemers die getroffen worden door de Covid-19 crisis. Dit voorstel legt het college voor aan de gemeenteraad. Tijdens een ingelaste raadsvergadering op 11 maart 2021 zal de gemeenteraad een besluit nemen.

 • Geen paasvuren vanwege corona

  26 april 2021

  Regionaal is met alle 22 gemeenten in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland afgesproken om dit jaar geen paasvuren te laten bouwen en plaatsvinden. De gemeente Winterswijk is een van die 22 gemeenten.

 • Gemeente biedt steun aan Winterswijkse ondernemers

  12 februari 2021

  Ondernemers die door de coronacrisis verplicht hun deuren hebben moeten sluiten, krijgen een extra steuntje in de rug van de gemeente Winterswijk. Wie in 2020 reclamebelasting heeft betaald, krijgt een compensatie van maximaal 540 euro. Daarnaast komen ondernemers in aanmerking voor een eenmalige stimuleringsbijdrage van 750 euro. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 februari besloten.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  26 april 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.