Nieuws RSS icoon

Nieuwsberichten over Winterswijk

 • Dringend advies tot het dragen van mondkapjes

  30 september 2020

  In heel Nederland wordt iedereen dringend geadviseerd vanaf vandaag niet-medische mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes.

 • Begroting 2021: Sterker uit de crisis door investeringen

  30 september 2020

  Onverminderd inzetten op duurzaamheid, het centrum en een armoedevrije gemeente. Dat doet het college van burgemeester en wethouders in Winterswijk. Goed wonen, werken en recreëren zijn en blijven de belangrijkste uitgangspunten voor de gemeente. Tegelijkertijd treft het college maatregelen om de uitgaven van de jeugdzorg en Wmo beheersbaar te houden.
  Het college presenteerde vandaag een sluitende begroting met een goede balans tussen ambities en beschikbare middelen. De gemeenteraad bespreekt de begroting op 3 en 5 november in de raadsvergadering.

 • Nieuwe noodverordening VNOG per 29 september 2020

  29 september 2020

  De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld vanwege de landelijke maatregelen tegen het coronavirus die vanavond om 18.00 uur zijn ingegaan.

 • Vacature: senior communicatieadviseur

  30 september 2020

  Wil jij deel uitmaken van een resultaatgerichte en dienstverlenende organisatie? Ben jij gedreven en ambitieus? Lees dan vooral verder!

 • Nederlandse en Duitse bestuurders bezorgd over drukte in centrum Winterswijk

  29 september 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord ziet het steeds drukker worden in het centrum van Winterswijk. Vooral op zaterdag is het vaak erg druk in de winkelstraten. Dat baart hem grote zorgen nu het aantal coronabesmettingen weer in snel tempo toeneemt. Samen met Landrat Dr. Kai Zwicker vraagt hij de Nederlandse en Duitse bezoekers om hun verstand te blijven gebruiken. Aankomende zaterdag zullen politie, BOA’s en de Koninklijke Marechaussee extra letten op de naleving van de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandagavond heeft bekendgemaakt.