Coronavirus

Informatie over het coronavirus en wat dit voor u betekent

 • Gemeente biedt steun aan Winterswijkse ondernemers

  12 februari 2021

  Ondernemers die door de coronacrisis verplicht hun deuren hebben moeten sluiten, krijgen een extra steuntje in de rug van de gemeente Winterswijk. Wie in 2020 reclamebelasting heeft betaald, krijgt een compensatie van maximaal 540 euro. Daarnaast komen ondernemers in aanmerking voor een eenmalige stimuleringsbijdrage van 750 euro. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 februari besloten.

 • Avondklok wordt verlengd tot 3 maart 4.30 uur

  11 februari 2021

  De avondklok wordt verlengd tot vooralsnog 3 maart 4.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen en voor een nieuwe golf aan besmettingen kunnen zorgen.

 • Lockdown verlengd tot 2 maart

  11 februari 2021

  De huidige lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Dat hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge gisteravond namens het kabinet bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  11 februari 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 • Veiligheidsrisicogebied en noodverordening van kracht in centrum Winterswijk

  11 februari 2021

  Burgemeester Joris Bengevoord heeft het centrum van Winterswijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied en een noodverordening ingesteld. De maatregelen gaan per direct in.

 • Winterswijk alert op mogelijke protesten tegen coronamaatregelen

  11 februari 2021

  De gemeente krijgt signalen dat er mogelijk ook in Winterswijk protesten tegen de coronamaatregelen en de ingestelde avondklok worden voorbereid. Gelet op de gebeurtenissen elders in het land nemen wij deze signalen uiterst serieus. De burgemeester roept iedereen op om thuis te blijven en de rust te bewaren.

 • Informatie over het coronavirus

  Op deze pagina leest u meer informatie over het coronavirus en wat dit voor u betekent.

 • Ondernemen en coronavirus

  De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Ook bij ondernemers. Op deze pagina leest u meer over ondernemen en het coronavirus.

 • Bijstand voor zelfstandigen, Bbz

  Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen. Deze overheidsregeling biedt financiële mogelijkheden en ondersteuning voor ondernemers en starters.

 • Herstelplan 'Van Herstel naar Beter'

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft een plan met maatregelen goedgekeurd waarvan ondernemers in verschillende sectoren gebruik kunnen maken om deze coronatijd door te komen. Het is een stevig dynamisch plan. Sommige steunmaatregelen zijn voor een hele sector, terwijl andere vormen van hulp juist op maat worden aangeleverd.

 • Tijdelijk aangepaste dienstverlening gemeente Winterswijk

  26 februari 2021

  Op het gemeentekantoor kunt u uitsluitend op afspraak langskomen. De Post houdt geen inloopspreekuren. Centrum Duurzaam Winterswijk is op afspraak geopend.

 • Nieuwsberichten

  Hier leest u alle nieuwsberichten van de gemeente Winterswijk met betrekking tot de coronacrisis.